Onbegrijpelijke signalen

De prille relatie loopt lekker, de klik is er en de intimiteit verdiept zich. Totdat… je date zich afzondert. Dat wringt. Je vraagt je af wat er aan de hand is. Dan komt ineens het hoge woord eruit; je partner wil de band verbreken. Als er een opening is voor een goed gesprek, kan blijken dat er iets gezegd of gebeurd is in het contact, waardoor de ander zich afgewezen voelt en dat daar de terugtrekkende beweging vandaan komt. Jij was je misschien niet bewust van je gedrag, laat staan van de impact die het op de ander had.

Estimated reading time: 3 minuten

Golddigger

Misinterpretaties komen volgens mij juist voor als de partners verschillen in leeftijd, cultuur of gezinssamenstelling. Zo is het oordeel dat Oost-Europese vrouwen golddiggers zijn, niet altijd waar. Het is immers een oordeel. Neem de Albanese Mirela Sula, directeur van The Global Woman Summit. Uitgerekend zij empowered vrouwen over de hele wereld om financieel onafhankelijk te worden. En er zijn tal van voorbeelden van gelukkige partners, waarbij de wieg van één van hen ergens in Oost-Europa stond. Als je van huis uit gewend bent om indirect en beleefd te zijn, kan dit misverstanden opleveren. De boodschap ‘ik wil graag eten’ kan verpakt zijn in de vraag: ‘Wil je eten?’ De partner die dit niet begrijpt, zal de boodschap niet uitpakken en in plaats daarvan antwoorden: ‘Nee, ik heb geen trek.’

Goedkope oppas

Stel je voor, je date heeft (jonge) kinderen. Hoe zal dat gaan? Sommigen zweten pareltjes bij de gedachte, dat de relatie dan automatisch inhoudt dat je ook meteen een goedkope oppas bent. Of als je iemand date die een ‘familiemens’ is, moet je dan ook iedere keer mee naar de schoonfamilie? Ik sprak tijdens een speeddate een man. Zijn kinderen wonen nog bij hem thuis. Vanzelfsprekend zijn deze. kinderen belangrijk voor hem en heeft hij alles voor ze over. Betekent dit dat ik in de relatie dan automatisch op de tweede plaats zou komen? Dat vermoeden had ik niet, omdat hij niets liever dan een relatie wilde.

Communicatie is key

Om erachter te komen hoe die ander het ziet, blijkt iedere keer opnieuw: communicatie is key. Wat jij denkt dat de ander denkt, denk je zelf. Toegegeven, ik ben zelf een pelgrim op dit glibberige pad. Toch durf ik hier te zeggen: ‘Ga ervoor als je het (nog) een kans wilt geven.’ Je kunt altijd nog besluiten dat er geen toekomst voor jullie samen is weggelegd.


Je Pagina Titel

Plan een gratis videogesprek

De beste manier om te ontdekken of wij je kunnen helpen: een persoonlijke kennismaking. Onze matchmaker Vanessa Pilloni bespreekt graag met je wat jouw relatiewensen zijn en hoe we daarin kunnen bemiddelen. Gratis, vertrouwelijk en 100% vrijblijvend.

Gratis, vertrouwelijk en 100% vrijblijvend.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *