Ghosting

Estimated reading time: 3 minuten

Mijn beste vriendin had een leuke man ontmoet op een datingsite. Als ze met hem over straat liep, volgden vrouwelijke voorbijgangers hem met hun blik. ‘s Ochtends, bij het wakker worden, keek ze direct op het schermpje van haar smartphone, om te zien of hij al een lief berichtje gestuurd had. Ze waren een paar keer op stap geweest en dat was steeds beregezellig. Ze belden elkaar op ieder vrij moment en konden over van alles praten. Een romantische avond eindigde dan ook met een intens liefdesspel. Het voelde zo vertrouwd. Maar daarna hoorde ze helemaal niets meer van hem. Er zou toch niks gebeurd zijn?


Ze veegde haar tranen weg toen ik haar vertelde over het fenomeen Ghosting. Van de ene op de andere dag lijkt je lover van de aardbodem verdwenen en neemt hij of zij geen contact meer op. Als jij contact opneemt, reageert je afspraakje niet. De redenen zijn legio. Als vrouw voel je intuïtief wel aan dat je date is gaan hengelen naar een ander. Natuurlijk vraag je je af wat je niet goed hebt gedaan. De vraag is of dat terecht is. Je hebt het niet altijd in de hand.

Catalogus

Nadat mijn goede vriendin weer toe was aan daten, swipte ik met haar door de catalogus van een datingbestand. Mijn blik bleef hangen bij een foto van een breed lachende man van middelbare leeftijd, die bovenaan een berg stond. Ik bestudeerde zijn profiel. “Dat lijkt mij nou een man voor jou”, reageerde ik enthousiast. Háár blik dwaalde af. “Ik kijk nog even verder”, antwoordde ze. Ik was verbaasd. Ze had heel duidelijk voor ogen welke man ze aantrekkelijk vond, welke eigenschappen en
gemeenschappelijke interesses er op zijn minst aanwezig moesten zijn. En deze man voldeed volgens mij precies. “Hij lijkt mij wat gesloten”, was haar korte verklaring.

Een land vol

“Geen hand vol, maar een land vol”, zei mijn pa altijd als de vlam van de liefde weer eens uitging als een nachtkaars. Die slogan ging hier zeker op. Een datingsite lijkt niet gemaakt om te vinden, maar om te zoeken. Er is immers zoveel keus. Uren later op onze zoektocht bleek haar ideale partner niet te bestaan op deze site. “Ik loop hem wel een keer ergens tegen het lijf…” Met een harde plof liet mijn bestie haar hand op tafel vallen en slaakte een zucht.

Vrije wil

Hebben we wel een vrije wil? Ik betwijfel het, want een mens heeft de neiging te zoeken naar beter en meer. Shop bijvoorbeeld voor de gein eens bij chocoladefabriek Lindt in Duitsland. Je ziet daar zoveel, je kunt het op een gegeven moment gewoon niet verteren. Net als je denkt een leuk chocolaatje te hebben gescoord als cadeau, vind je even verderop een nog leuker, aantrekkelijker variant én in de bonus. Als je de fabriekswinkel verlaat, kom je erachter dat je niet had gekocht wat je zocht en minstens voor een jaar hebt ingeslagen. De vrije wil was ver te zoeken hier. En zo werkt het denk ik ook bij de zoektocht naar een levenspartner. We willen veel, als een rupsje-nooit-genoeg die uiteindelijk verzadigd raakt. Totdat je niet meer kunt en jezelf tot de orde roept: “Hier zet ik een punt. Deze partner is goed genoeg voor mij.” Met een beetje geluk is dat wederzijds.


Je Pagina Titel

Plan een gratis videogesprek

De beste manier om te ontdekken of wij je kunnen helpen: een persoonlijke kennismaking. Onze matchmaker Vanessa Pilloni bespreekt graag met je wat jouw relatiewensen zijn en hoe we daarin kunnen bemiddelen. Gratis, vertrouwelijk en 100% vrijblijvend.

Gratis, vertrouwelijk en 100% vrijblijvend.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *