Ik heb per ongeluk geflirt

Estimated reading time: 2 minuten

De namen in deze blog zijn gefingeerd

“Ik heb stiekem met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond”, zong de Nederlandstalige popgroep Toontje Lager.


Dit is geen directe flirterige communicatie in de trant van: “Waar was jij toen ik uit de hemel kwam vallen?”


Je kunt flirten zonder dat iemand het in de gaten heeft en soms kun je sjansen zonder dat het je bedoeling was. Het overkwam Mirna, toen ze haar hond uitliet. Een man met sprekende lichtblauwe ogen in een dito kleur zijden blouse had haar aandacht getrokken. Terwijl hij keek naar zijn aangelijnde, hurkende Cocker Spaniël observeerde ze hem van een afstandje.

Een ontmoeting

Haar teckel Finn rook de Cocker Spaniël en trok aan de fluor lijn. Nu stond ze wel heel dicht bij die man. Zijn viervoeter was klaar met het draaien van een poepie kakkie, draaide zijn achterwerk naar zijn afvalproduct en schraapte met zijn achterpoten wat los zand tussen de graspollen omhoog. Finn kefte naar de paar opspattende zandkorrels.


De oren van de Cocker Spaniël veerden op, waarna hij breed lachend op Mirna kwam afstormen en zijn zanderige voorpoten tegen haar bovenbenen drukte. “Wat ben jij een schatje”, zei ze. Het scheelde een haar, tussen het moment van de blik op de kop van deze hond en het gezicht van de knappe man die voor haar stond.


“Dank je”, reageerde hij. Zijn stem klonk als een zachte lentebries.


‘O, maar ik had het niet tegen jou hoor’, hoorde ze zichzelf denken, maar ze zei het niet. Giebelend en blozend draaide ze zich om en zwaaiend nam ze afscheid. Eenmaal thuis gloeide haar gezicht nog na. Terwijl ze de kop van haar springerige teckel aaide, zag ze de blik van de knappe man voor zich.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *