Vrouwelijke singles op mannenjacht

De lente is in aantocht, alles ontluikt en zo kruipen ook mensen weer langzaam uit hun schulp. De langere dagen met meer zonlicht kleuren de stemming. Oftewel: ‘rokjesweer’, zoals een eerdere date mij eens liet weten. In de natuur zie dat de mannetjes om de vrouwtjes strijden voor de voortplanting. In de mensenwereld is dat niet anders; rokkenjagers zijn actief. Ze hopen een vrouw te vinden om een gezin mee te stichten. Toch trekken ook vrouwen de broek aan als het aankomt op het zoeken van een partner.

Single party

Het was rond de jaarwisseling. Ik weet het nog goed, ik was begin dertig en ging naar een single nieuwjaarsparty in Utrecht. Op een overvolle dansvloer stond ik oog in oog met een jongeman met kort blond haar en een ietwat mollig. Hij had pretoogjes en een glimlach van oor tot oor. Die glimlach bleef daar de hele tijd, ook toen een blondine van mijn leeftijd zich tussen mij en mijn danspartner in manoeuvreerde. Ik kon alleen met open mond toekijken hoe ze tegen hem aanschurkte en hij daar zichtbaar van genoot. Het jachtseizoen voor vrouwen was blijkbaar al geopend.


In de bus terug naar huis zag ik hoe een andere vrouw een praatje maakte met een zichtbaar vermoeide (mannelijke) single van het feest. Zij had zich kennelijk goed voorbereid en haalde een aantal briefjes tevoorschijn, een daarvan stopte ze in zijn jaszak. Met een schuin oog las ik wat erop geschreven stond: “Ik vind jou leuk.” De single man haalde het briefje uit zijn zak en bleef onbewogen. Hij was ICT’er. Ik vulde in dat hij sociaal wat minder begaafd moest zijn en daarom niet onder de indruk leek. Of knapte hij af op haar jachtinstinct, dat werd gedreven door haar biologische klok? Dat: “Ik moet broeden”, zou
zeggen als het spreken kon.

Driftneiging

Later vertelde ik over deze gebeurtenissen aan een (inmiddels gesettelde) vriendin. Ze gaf toe dat ze omwille van de concurrerende seksegenoten niet naar zulke single party’s ging. Voor mij was het trouwens ook de laatste keer. Het voelt voor mij onnatuurlijk als je als vrouw achter een man aanjaagt. Natuurlijk moet ieder dat voor zich weten. Vrijheid, blijheid, maar ik roep mezelf tegenwoordig tot de orde als ik die driftneiging heb. Zelfs als dat betekent dat ik mij desperado voel en te maken krijg met een onbestemd gevoel van gemis en een vleugje onzekerheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *