Hoe een jarenlange vriendschap leidt tot een huwelijk

Een vriendin vertelde mij laatst een verhaal over een bevriend stel, dat ging trouwen. Had ze dit zien aankomen? “Totaal niet. Jarenlang trokken ze met elkaar op, zonder dat er sprake was van een officiële relatiestatus. Dat ze nu gaan trouwen, had ik totaal niet verwacht.”

Geen wauwfactor

“In het begin van hun contact ontbrak de wauwfactor”, vertelde mijn vriendin. “Er was geen sprake van liefde op het eerste gezicht. Een gevoel van ‘met jou wil ik oud worden’, was er evenmin. Beiden konden wel goed samen. Eerst waren het kennissen die met elkaar omgingen. Samen naar de bios, praktische dingen regelen, zoals de boodschappen en praten over alledaagse dingen kleurden hun contact.”

Elkaar laten

“Ze lieten elkaar hun gang gaan. Als de één in het weekend met vrienden iets leuks ging doen, dan was dat prima. Er was geen sprake van een relatie en dus ontbraken bepaalde verwachtingen die er mogelijk wel zijn als je wel een echt stel bent.”


“Zij had er eerst wel moeite mee dat haar vriend weer bij zijn moeder ging wonen, om voor haar te zorgen. Hij had een dochtertje uit een vorige relatie en nu zaten ze met zijn drieën in het ouderlijk huis. Niet bepaald een aantrekkelijke omgeving om een serieuze verbinding met iemand aan te gaan. Toch bleven ze gewoon met elkaar omgaan, op een ongedwongen manier.”

Geruisloos

“Het kwam voor mij als een verrassing dat het bevriende stel twee jaar geleden liet blijken dat zij zwanger was van hun eerste kindje. Natuurlijk was ik blij. Omdat ze geruisloos hun eigen weg gingen, had ik niet het idee dat het contact zich zo zou ontwikkelen. Nu wonen ze in een boerderij met kippen, honden en paarden. Alles waar ze van droomden.”


“Op hun huwelijksfeest ben ik niet uitgenodigd, ondanks dat de band tussen ons gewoon goed is. Mijn vriendin en haar toekomstige echtgenoot hebben gekozen voor een verbintenis in besloten kring. Daar heb ik respect voor. Hun ongedwongen houding heeft ze nader tot elkaar gebracht. Hieruit blijkt dat hun goede onderlinge band de relatie op een natuurlijke manier heeft laten opbloeien tot iets serieus.”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *