Als je date niet open staat voor een relatie

Soms kun je je zo verloren voelen in liefdesland.
Wanneer je date niet openstaat voor een relatie, dan kom je daar snel genoeg achter. Hij of zij neemt geen contact met je op, of sporadisch. Afspraakjes worden telkens verzet. Het beste is om je date op een gegeven moment liefdevol te confronteren met je ervaring en open kaart te spelen.

Confronterende conclusie

Onlangs was ik in gesprek met iemand over dit onderwerp. We kwamen beiden tot de confronterende conclusie: wanneer iemand regelmatig geen tijd voor je heeft, dan ben je simpelweg geen prioriteit. Je kunt dan aan jezelf gaan twijfelen. Het kan zijn dat je niet leuk genoeg bent voor die persoon, anders had hij/zij wel tijd voor je gemaakt. Het is mogelijk dat diegene je wel heel leuk vindt, maar er dan toch voor kiest zijn of haar pijlen vooral te richten op datgene wat hem/ haar zo bezighoudt. Zo kunnen er omstandigheden zijn waar je date door wordt opgeslokt. Als je de bal op tafel legt en vertelt hoe jouw ideale relatie eruit ziet, dan kom je er vanzelf achter hoe hij/zij erover denkt. Dit gaf mij informatie: als iemand je echt leuk vindt, dan zorgt hij/zij er wel voor dat diegene je ieder weekend ziet. Doorvragen is
mijn tweede natuur geworden als het om daten gaat.

Verliefd tijdens het rouwproces

Als je date geen tijd voor je vrij kan maken en je krijgt van hem/ haar de vraag: “ben je wel toe aan een relatie?” Dan mag jij je achter je oren krabben en afvragen of het niet eerde andersom is. Vanuit mijn ervaring op dating gebied, vraag ik mij soms af of sommige van mijn afspraakjes niet beter met daten hadden kunnen wachten totdat ze hun ‘zaakjes’ op orde hadden.

Zo kan iemand verliefd zijn tijdens het rouwproces. Je hebt dan het gevoel dat je date aan een rebound relatie met jou begint. Wanneer iemand rouwt, dan zit hij/zij nog met zijn hoofd bij zijn overleden wederhelft. Dat heb ik zelf ook wel eens meegemaakt. Het was de dag voor haar sterfdag dat ik met een weduwnaar op date ging. Hoewel hij zijn partner al een tijdje geleden had verloren, herdacht hij haar nog ieder jaar. Om die reden wilde hij er ‘geen leuke avond van maken’, dat wil zeggen; hij wilde niet met mij in bed belanden. Het was te pijnlijk voor hem en hij zat nog vol boosheid over het overlijden van zijn partner. Ik zeg er even bij dat ik toch niet gelijk na een eerste date met iemand tussen de lakens kruip.

Moet je wachten op iemand die niet klaar is voor een nieuwe liefde? Toen ik hier een keer met iemand over sprak, kreeg ik het volgende advies: “Als die persoon het verlies nog geen plekje heeft kunnen geven, zijn er te veel emoties bij betrokken en dan heeft het voor jou geen enkele zin om een opening in dit contact te creëren. Als je die persoon na een tijd weer zou tegenkomen, dan reageert hij vast anders. Natuurlijk blijft de overleden partner aanwezig, maar meer op de achtergrond.”

Tegenwoordig zet ik mensen op de tweede plek

Niemand wil een rebound zijn. Hoe kom je daarachter? Dat gaat vanzelf. Iemand verdwijnt bijvoorbeeld in het niets en laat geen boodschap of telefoonnummer achter. Je spoelt de film terug; waar zou het aan liggen, heb ik iets verkeerds gezegd? Al zou dat zo zijn en die persoon spreekt daar niet open over maar verdwijnt met de noorderzon, dan was het geen echte liefde. Of tenminste, die persoon gaat echt niet voor jou. Tegenwoordig zet ik zulke mensen op de tweede plek. Net als zij mij (uiteindelijk) op hun
tweede plek hebben gezet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *