Trouwen voor slechts een dag

Estimated reading time: 2 minuten

Laatst zei matchmaker Vanessa van B-Loved in een gesprek dat ze geen traditionele trouwjurk droeg tijdens het huwelijk met haar man, maar een elegant dames pak. Dit gaf mij inspiratie om een blog te schrijven over trouwkleding, waarbij ik mij vooral heb gefocust op de bruid.

Ik denk dat een trouwjurk of trouwpak iedere vrouw goed staat. Het lijkt mij in dat licht leuk om zelf ook eens voor de lol trouwjurken te passen. Een blog op B-Loved geeft hiervoor een goede aanleiding. Maar dat zou voor mij niet de enige reden zijn. Het geeft een goed gevoel om te ervaren of zoiets prettig zit en hoe ik er dan uit zal zien.

Voorlopig houd ik het even bij het struinen op internet. Daar kom ik bruidskleding tegen in allerlei soorten en maten, van jumpsuit tot jurken die zijn afgewerkt met kant.  Het leek wel alsof het motief van de vitrage die voor mijn woonkamer raam hing, verwerkt was in zo’n gewaad. Met een beetje fantasie kun je er een bruidsjurk van maken.

Een dag in het wit

Er zijn meer alleenstaanden of weduwen die zich voor een dag in het wit steken, zonder een daadwerkelijke huwelijksvoltrekking, zoals bij vrijgezellenfeesten soms gebeurt. Omroep Brabant plaatste een video waarin bejaarde dames voor een dag een mooie witte trouwjurk mochten dragen. Sommige van die oudere vrouwen voelden zich er onwennig bij, anderen waren blij, omdat ze nog niet eerder zo’n mooi kleedje aan hadden gehad, want het huwelijk voor menig vooroorlogse generatie voltrok zich in een hele simpele garderobe.

Een trouwjurk hoeft tegenwoordig ook niet duur te zijn. Je hebt ze al voor dertig euro. En er zijn gescheiden vrouwen die hun trouwjapon weggeven of van de hand doen, omdat zoiets geen fijne gevoelens meer oproept. Persoonlijk zou ik daarom geen gedragen trouwjurk willen dragen, met alle respect voor de (vorige) eigenaresse. Een trouwjurk of pak is uniek.

Passend

Ongeacht de prijs die je ervoor betaalt, gaat het erom of trouwkleding past. Naar mijn idee staat iedere vrouw bruidskledij, zolang het maar aansluit bij haar lichaam en haar smaak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *