Zo geef je je seks- en liefdesleven een oppepper

Daten! Het kan opwindend en spannend zijn, soms een beetje voorspelbaar of teleurstellend aanvoelen, of het kan je enorm zenuwachtig maken. Hoe ervaar jij het proces van het leren kennen van een potentiële nieuwe liefde? In deze blog bespreek ik hoe je tijdens het daten het vuur in jezelf aanwakkert, je passionele zelf (terug) vindt en intens geniet van het daten, ongeacht of het tot een relatie komt. 

Geschatte leestijd: 5 minuten

Je bent aan het daten om je seks- en liefdesleven een oppepper te geven. Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken om de passie erin te brengen, of het vuurtje tijdens het daten brandend te houden. Gelukkig kunnen films en boeken soms de nodige inspiratie bieden.  

De film `How Stella Got Her Groove Back´, met Angela Bassett en Whoopi Goldberg, is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Terry McMillan, dat in 1996 werd gepubliceerd. Het boek vertelt het verhaal van Stella, een succesvolle Amerikaanse zakenvrouw en alleenstaande moeder van in de veertig, wiens leven bestaat uit hard werken en zorgen voor haar kind. Stella´s vriendin, Delilah, moedigt haar aan de dagelijkse sleur te doorbreken en samen op een welverdiende vakantie te gaan naar Jamaica. Daar beleeft Stella een romantisch avontuur met een jongere Jamaicaanse man. Het boek en de film verkennen thema’s als liefde, leeftijdsverschil, zelfontdekking en nieuwe kansen. 

Wil je je seks- en liefdesleven transformeren en een niveau van plezier en genot bereiken, dat je misschien niet voor mogelijk had gehouden? Laten we eens kijken naar hoe Stella het heeft aangepakt.

Communicatie en openheid

Stella en haar prille geliefde praten heel open over hun verlangens en grenzen. Wil je nieuw leven inblazen in je seks- en liefdesleven, dan dien je bereid te zijn te communiceren over wat je leuk vindt, wat je graag zou willen proberen en wat je eventueel niet prettig vindt. Openheid schept vertrouwen en kan leiden tot een diepere emotionele en fysieke verbinding.

Hier dien je wel rekening te houden met het volgende: de meeste mannen drukken hun gevoel uit via seks. Dat is hun manier om verbinding te maken. De meeste vrouwen hebben eerst een gevoel van verbinding nodig om zich lichamelijk te kunnen geven

Werk aan je zelfvertrouwen en zelfzorg

Stella’s herwonnen zelfvertrouwen helpt haar haar angsten en twijfels te overwinnen en nieuw leven in te blazen in haar liefdes- en seksleven. Werk dus aan je zelfvertrouwen en zelfzorg. Wees je bewust van je sterke punten, waardeer jezelf, voel je goed in je eigen lichaam en wees trots op wie je bent. Het hebben van zelfvertrouwen werkt als een magneet en kan je helpen om een mooie connectie met een potentiële geliefde te maken. Als je lekker in je vel zit, zal dit niet alleen je eigen (levens)genot vergroten, maar ook bijdragen aan een gezellige sfeer in de slaapkamer. 

Wees avontuurlijk in en buiten de slaapkamer

Zoek het avontuur op. Kom uit je comfortzone en maak een mooie reis (eventueel alleen), ga een avondje flink stappen, of bezoek eens een kroeg die je niet eerder hebt bezocht. Pas toen Stella uit haar eigen omgeving stapte, ontstond er ruimte voor iets nieuws. 

De band tussen Stella en haar prille liefde, Winston, groeit zowel in als buiten de slaapkamer. Dit komt doordat ze diepgaande gesprekken voeren, quality time samen doorbrengen en hun interesses met elkaar delen. Ze investeren in emotionele intimiteit! 

Hoe sterker de emotionele band tussen jou en je prille geliefde is, hoe intenser de fysieke connectie tussen jullie kan worden. Goede seks is niet iets dat alleen tussen de lakens start, maar een energie die zich gedurende de dag door kan opbouwen, doordat je je met elkaar verbindt en het spel van verlangen en erotiek speelt.

Probeer nieuwe dingen uit, verken je fantasieën en praat openlijk met je prille geliefde over wat jullie allebei opwindend vinden. Als je je avontuurlijk opstelt in en buiten de slaapkamer, kan dit een frisse en opwindende dimensie toevoegen aan het beter leren kennen van elkaar.

Hoe kijk jij naar intimiteit en seksualiteit? Krijg meer zelfinzicht door het beantwoorden van de onderstaande reflectievragen. 

Reflectie vragen intimiteit en seksualiteit 

Wil je net als Stella je ‘groove’ terug? Op mijn website vind je nog twee liefdes- en sekslessen uit het boek en de film. Lees ze alle 5 hier.

  • Wat waren de gedachten, overtuigingen, normen en waarden over seks in het gezin waarin je opgroeide?

    Werd er bijvoorbeeld vrij gesproken over seks of lag er een taboe op het onderwerp?

  • Hoe makkelijk of moeilijk is het voor jou om jouw seksuele wensen en grenzen te bespreken?

  • Wat ervaar je graag tussen de lakens?

    Denk aan: tederheid, zachtheid, nabijheid, intensiteit, agressie, transcendentie, spirituele verbinding, opstandigheid, een bevrijding, overgave, dominantie, verlatenheid, grenzeloosheid, vrijheid, vrijheid van verantwoordelijkheid, meedogenloosheid, tijdloosheid, geven, ontvangen, genomen worden of bezitten.

  • Wil je seksuele exclusiviteit in een relatie of hou je er liever meerdere bedpartner op na?

    In hoeverre deel jij in een vroeg stadium je voorkeur met je geliefde?

Heb jij het gevoel dat je liefdesleven wat pit kan gebruiken, dan ben je niet de enige. Heel veel mensen vinden het lastig om hun passionele zelf te (her)vinden en hun liefdes- en seksleven een oppepper te geven. `How Stella got her groove back´, herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om je liefdes- en seksleven nieuw leven in te blazen.
Merk je aan jezelf dat je het lastig vindt om je écht open te stellen voor een potentiële geliefde? Doe dan nu de Hechtingsstijlentest. Deze test geeft je inzicht in jouw hechtingsstijl.  Jouw hechtingsstijl is van invloed op je partnerkeuze en legt onbewuste patronen bloot, die zich in je liefdesverhaal herhalen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *