Dating met de weduwnaars

Estimated reading time: 2 minuten

Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar de namen, hobby’s, steden en andere details zijn aangepast om privacyredenen.

Onvoltooide rouw

Door: Helena Smirnova
Hoe ouder je wordt, hoe vaker je mensen ontmoet die hun partner verloren hebben. Hun liefde ging niet voorbij, maar werd afgebroken, waardoor er een gevoel van onrechtvaardigheid en wrok door het verlies ontstond. Ze krijgen een verlangen om de leegte te vullen, om weer liefde te voelen, of op zijn minst genegenheid… En dus ontmoet ik ze via internet; goede, fatsoenlijke, knappe weduwnaars.

Trouw

De een heeft de as van zijn overleden vrouw op het nachtkastje in zijn slaapkamer staan (vertelde hij me trots over zijn vermogen om trouw te zijn). Een ander sloot zich twee maanden nadat zijn vrouw stierf aan bij een datingsite, omdat hij niet alleen kon zijn. Hij vroeg mij om haar as met hem uit te strooien en
huilde uit op mijn schouder. Zijn tranen kwamen uit het diepste van zijn hart. De derde heeft het hele huis vol met foto’s en schilderijen van de overledene. De gesprekken gaan veel over zijn overleden vrouw: “A. en ik hebben dit gedaan. We waren daar ook geweest. Haar familieleden zijn mijn beste vrienden, ik beschouw ze als mijn échte familie, want ik heb nauwelijks een band met mijn eigen familie.” Hij vertelt verder: “Eigenlijk heb ik een schuldgevoel tegenover mijn A., omdat ik met jou aan het daten ben, het spijt me, ik wil het wel proberen…”

Bevroren liefde

De weduwnaars die ik heb gedate zijn er unaniem van overtuigd dat ze hun verdriet verwerkt hebben en een nieuw leven met open armen verwelkomen. Ondertussen voel je duidelijk een mysterieuze, oordelende blik van iemand achter je rug. Je kunt haar ademhaling bijna horen, je voelt de ijskoude tranen van haar bevroren liefde, die haar eenzame echtgenoot in de hardnekkige klauwen van het verleden houdt.

Onaangenaam en pijnlijk

Ik geef toe, het is onaangenaam en pijnlijk. Ik wil me omdraaien en vertrekken. In het begin kost het wat tijd, daarna leer je de signalen van onvoltooide rouw opvangen en ga je sneller weg zonder veel teleurstelling…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *